Alfa Omega

Et album af Kristian Marcussen Trio

Alfa Omega - de velkendte ord giver ny og god mening som titel på pianisten og komponisten Kristian Marcussens cd fra 2004. Alfa, Omega og otte andre kompositioner udgør det musikalske indhold på dette album, hvor Kristian Marcussen i selskab med Morten Lundsby på kontrabas og Martin Roy Wade på trommer fortæller jazzmusikalske historier fra et lyrisk, klangligt og hjerteligt univers.

Den klassiske musiks klangidealer i fællesskab med jazzens rytmik og leg er inspirationen bag musikken, hvor gennemkomponerede afsnit blandes med improvisatoriske elementer. Der er en velkendt nordisk lyd at spore, og musikken gør det muligt for hver af trioens medlemmer at sætte sit eget personlige præg. Således er ”Alfa Omega” på én gang tre personligheder og en helhed, som har et helt unikt udtryk. Kristian Marcussens musik varierer fra at være tænksom og indadskuende til at være klar og udtryksfuld og til tider endda humoristisk. Livets udfordringer og luner bliver skildret i alle sine udformninger fra forelskelseseufori til kærestesorg.

Kristian Marcussen indspillede dette album som 34-årig, og han har en omfattende karriere bag sig som pianist, keyboardspiller, arrangør og underviser. ”Alfa Omega” præsenterede ham for første gang som komponist til sin egen trio der afstak en spændende ny retning for dansk jazz.

Kristian Marcussen · Kristian Marcussen Trio: Alfa Omega

"Kristian Marcussens musik indeholder længslen og drømmen. Der er noget på en gang søgende og samtidig trygt over musikken. Søgende, fordi de frie elementer står som kæmpe naturfænomener og kanter sig op ad hinanden, samtidig med at de indgår i et helstøbt landskab. Trygt, fordi der er noget venligt og dansk over musikken som virker så bekendt og imødekommende. Kristian er en stor åndelig og musikalsk begavelse, der via sit kendskab til de mørke sider i sig selv- har givet sig selv og sin musik et dybt og originalt afsæt. Jeg anbefaler denne mand og hans musik, fordi den fortæller noget menneskeligt..og menneskeligt er, hvad verden har brug for."

Carsten Dahl (pianist) KBH  1. april 2004

Trackliste

  1. Alfa
  2. Solhverv
  3. Grå
  4. Usagt
  5. Er der en drøm?
  6. Brun sol
  7. Alt andet bli'r glemt
  8. Kort fortalt
  9. Min anima
  10. Omega

Line-up

Kristian Marcussen klaver
Morten Lundsby kontrabas
Martin Roy Wade trommer

Andre album med Kristian Marcussen Trio

I 2008 indspillede Kristian Marcussen Trio deres andet album, My Soul Is Filled With Peace. Der er en udsøgt ro på dette album, der ligesom Alfa Omega emmer af vellyd og elegance.

Alfa Omega er tilgængelig på adskillige streamingtjenester, såsom Tidal og Spotify.

Køb cd

Du kan købe en cd for 149 kr. Beløbet dækker også forsendelsen (Danmark). Send en mail til Kristian Marcussen, hvis du er interesseret. Skriv, at du ønsker at købe Alfa Omega plus dit navn og din adresse. Du betaler via kontooverførsel. Du får betalingsanvisning på mail.