Biografi

Kristian Marcussen Biografi
Musik (Foto: Mette Munch)

Uddannelse

Efter kort tids studium som pianist på Kunstuniversität Graz, Østrig, blev jeg optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København med klaver som hovedfag. Jeg afsluttede i 1995 med uddannelsen Statsprøvet Musiklærer. Herefter fortsatte jeg mine studer ved Kunstuniversität Graz, Østrig, med jazzklaver som hovedfag. Her afsluttede jeg i 1997 med 1. Diplomeksamen. Jeg studerede yderligere på Rytmisk Musikkonservatorium i København i 1997-98.

Efter endt uddannelse fik jeg pludselig en psykose, hvilket – ud over at ændre mit liv på mange måder – også gav musikken en ny dimension for mig, idet jeg begyndte at bruge musik i forhold til min egen mentale sundhed.

Freelance pianist

Jeg spillede ofte med Sjællandske Livregiments Musikkorps i årene 1995-2000. I denne tid blev jeg samtidigt musiklærer på Ishøj Kulturskole. I 2000 spillede jeg en del i Tivolis Promenadeorkester. Samme år blev jeg akkompagnatør for Det Danske Drengekor, og senere også for Mandskoret De Gamle Drenge.

Kristian Marcussen Trio

Jeg udgav mit debutalbum, Alfa Omega, med Kristian Marcussen Trio, i 2004. Denne Trio har været mere eller mindre aktiv til den dag i dag, om end det til tider er sporadisk. Trioen indspillede, i 2007, endnu et album, My Soul Is Filled With Peace.

Kristian Marcussen Trio: My Soul Is Filled With Peace

I 2007 blev jeg ansat i Medicine Melodies, som dengang var drevet af min daværende ægtefælle. Her producerede jeg bl.a. maxisinglen Conversations – Musik til vægttab.

Bach og Marcussen

I 2010 optog jeg mit klaverspil, sat sammen med Gert Bachs spil på syngeskåle. Det blev senere udgivet under titlen Klaver og syngeskåle til meditation. Desuden holdt vi en række meditative koncerter, bl.a. i Vor Frelsers Kirke i København.

Bach & Marcussen: Klaver og syngeskåle til meditation

Bel Canto Koret

Jeg begyndte at spille med Bel Canto Koret i Slagelse i 2013, og dem akkompagnerer jeg den dag i dag.

Medicine Melodies

Jeg deltog i et kursus i 2015, som var arrangeret af Region Sjælland Psykiatri, Roskilde Kommune og Landsforeningen Sind. Kurset hed Peers som brobyggere, og det lærte mig at sætte mine levede erfaringer i spil, for at kunne hjælpe andre psykiatribrugere.

I 2018 stiftede jeg det nuværende Medicine Melodies, og her udgiver jeg musik og holder koncertforedrag, hvor jeg fortæller om musikkens betydning for mit liv, også som bruger af psykiatrien. Min kæreste Mette Munch er ansat i dette firma som kunstnerisk medarbejder.

Kristian Marcussen: More Love