Kristian Marcussen Trio

Dansk jazztrio - Originals - Danske salmer og sange
Kristian Marcussen Trio: My Soul Is Filled With Peace
Kristian Marcussen Trio 2003
Kristian Marcussen Trio 2003

Efter studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Universität der Musik und Darstellende Kunst i Graz, Østrig, oplevede jeg at få en pludselig og voldsom psykose. Jeg blev patient i psykiatrien, indlagt med diagnosen Skizofreni, og begyndte indtaget af medicin mog psykotiske symptomer. Min musik blev sat på prøve, da medicinens bivirkninger gjorde, at jeg var meget træt. Musikken var undertiden min eneste trøst i min psykiske smerte.

Efter at have mødt pianisten Carsten Dahl, blev jeg af ham opmuntret til at danne min egen jazztrio, der skulle spille mine egne kompositioner. Jeg fandt sammen med den lyriske og efterspurgte bassist Morten Lundsby og den eruptive og indlevede trommeslager Martin Roy Wade. Hurtigt (i 2004) indspillede vi vores første album, Alfa Omega, som også var mit debutalbum. Sygdommen var overvundet, og jeg var stolt af resultatet af vores indspilninger!

Ønsker du at læse mere om mine erfaringer med sygdom, så besøg min blog på Medicine Melodies' hjemmeside.

Jeg begyndte at komponere musik, der skulle helbrede mig selv. På opfordring skrev jeg også musik, der skulle hjælpe andre til at finde ro. I samme periode (2008) indspillede Morten, Jesper og jeg vores andet album, My Soul Is Filled With Peace, som indeholder en dyb ro. På trods af, at min skizofreni endnu ikke var kureret, havde jeg fundet denne fred i mig selv og var i stand til at dele den.

Siden har vi spillet adskillige koncerter med danske salmer og sange i jazz-stil, sammen med mine egne kompositioner fra de to udgivne album.

Booking: info@medicinemelodies.com
Musik af Kristian Marcussen Trio er tilgængelig på adskillige streamingtjenester, såsom Tidal og Spotify.